ITIL training

Op zoek naar ITIL Training?

Bent u werkzaam in de IT op het gebied van beheer of exploitatie? Of geeft u leiding binnen dit vakgebied? Of bent u als intermediair werkzaam tussen gebruikers- en IT-organisatie? Dan is de kennis van ITIL 4 Foundation voor u onmisbaar!

 

 

Schrijf je nu in
ITIL Advies

Op zoek naar ITIL advies?

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie of op zoek naar een goede ITIL Specialist (Servicemanager, Changemanager, Incidentmanager) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

 

Neem contact op
ITIL Serious gaming

Op zoek naar ITIL serious gaming?

Met de training krijgt u inzicht in de basisprocessen van IT Servicemanagement. De training is zowel geschikt voor in company als voor open inschrijving. Door de interactieve spelsituatie neemt u de kennis gemakkelijk in u op.

 

 

Meer informatie

Uit onderzoek is gebleken dat in 2007 85% van de organisaties in Nederland ITIL geheel of grotendeels gebruikt en dat de resterende 15% dat doet in beperkte mate. Dat betekent dat alle organisaties in Nederland met een ICT-dienstverleningsorganisatie (deels) gebruik maken van de best practice. In 2005 bleek uit hetzelfde onderzoek dat bijna 20% van de organisaties ITIL niet toepast. ITIL is in 2007 ge-update van versie 2 naar versie 3. In 2011 is een aantal wijzigingen doorgevoerd in de processen van versie 3 en is een aantal van de boeken herzien. Omdat versie 2 in Nederland nog steeds populair is, worden beide versies van het ITIL-gedachtengoed hieronder toegelicht.

De best practice is ontstaan in de jaren tachtig van de vorige eeuw bij de Engelse overheid. Het CCTA heeft ITIL ontwikkeld en public domain gemaakt, zodat ook private partijen deze zouden gaan gebruiken. Vrij snel sloeg de best practice ook over naar Nederland, waar het in hoog tempo werd geadopteerd als het belangrijkste framework voor IT-beheer. Nederland liep jarenlang voorop voor wat betreft de kennis van ITIL. Na de eeuwwisseling heeft ITIL ook in veel andere landen een hoge vlucht genomen en vandaag de dag geldt ITIL als wereldwijde standaard voor IT-beheer.

Voor ITIL® is ook een certificering mogelijk voor organisaties, middels de norm ISO20000.

ITIL versie 4

ITIL V4

Waar de nadruk eerst lag op de processen (ITIL2) en vervolgens op services (ITIL 3), ligt het uitgangspunt sinds februari 2019 op het service-waardesysteem. De kern van ITIL 4 is het service-waardesysteem en het vier-dimensiemodel van waaruit elk onderdeel van het service waarde systeem overwogen wordt. De kerncomponenten van het service waarde systeem zijn de service-waardeketen, de werkwijzen, de leidende principes, de besturing en continue verbetering.

Voordelen ITIL Best Practice

Reduceren van kosten

 

Verbetering in serviceorganisatie door het gebruik van de beste praktijkoplossingen

 

Verbetering in klanttevredenheid door een meer professionele benadering

 

Standaardisering en begeleiding

 

Verhoging productiviteit, effeciëntie en effectiviteit

 

Verhoging van gebruik van ervaring en vaardigheden

 

De beoogde voordelen worden bereikt door een goed oog voor de bedrijfscultuur, voldoende draagvlak bij de managers en medewerkers en een open-mindset betreffende de ontwikkeling/ uitbreiding van bestaande processen en documenten!

Eerstvolgende startdata ITIL 4 Foundation met slagingsgarantie

Bent u werkzaam in de IT op het gebied van beheer of exploitatie? Of geeft u leiding binnen dit vakgebied? Of bent u als intermediair werkzaam tussen gebruikers- en IT-organisatie? Dan is de kennis van ITIL 4 Foundation voor u onmisbaar!

Louis van den Berg

8/10 –Rating8

Wat ik goed vond was de interactieve manier van lesgeven.

de Groot Simac IT NL

8/10 –Rating8

Goede sfeer en een aardige trainer die bereid is veel uit te leggen.

Peter Wouterse

9/10 –Rating9

Het was een online training, was erg duidelijk en makkelijk te volgen, Jan neemt de tijd en heeft het geduld om alles goed over te brengen.

ITIL Training ITMG 1

Training ITIL 4 Foundation (ITV4F)

2 September 2020

ITMG Locatie
(Klassikaal – Eindhoven en Online )
Schrijf je nu in
ITIL training ITMG 2

Training ITIL 4 Foundation (ITV4F)

17 September 2020

ITMG Locatie
(Klassikaal – Utrecht en Online)
Schrijf je nu in

Klanten van ITMG. U bent in goed gezelschap!

De IT Management Group levert met veel plezier training, advies- en detacheringsdiensten aan diverse klanten, groot en klein, profit en non-profit, gemeenten en de rijksoverheid!